Skip to content

Lizzy en Ollie ( binnen konijnen )

Wij zijn een koppel super knappe konijnen en onze leeftijd is onbekend want wij zijn ooit gevonden en zitten al vanaf september 2022 in de opvang en waarom dat snappen wij ook niet en nu mogen we proberen om via deze site meer onder de aandacht te komen en een baasje te vinden dat wij verdienen.

Want dat verdienen we zeker want toen we gevonden zijn had ik, Lizzy een hele vervilte vacht en dat deed super veel pijn ik kon bijna niet meer bewegen zo zaten de haren vast op mijn tere velletje die stomme baas zal ons mede daarom wel gedumpt hebben.

Mijn grote liefde Ollie had ook veel klitten en gelukkig zijn we dicht bij elkaar gebleven en heeft iemand ons gered en toen we in de opvang kwamen hebben ze ons goed verzorgt en zien we er weer super mooi uit.

Wel blijkt dat ik eens in het jaar haakjes op mijn kiezen heb en die moeten dan geslepen worden, maar misschien kwam dat ook omdat we slecht voer gehad hebben en gaat het nu gewoon goed met eten, maar daar moet je dus op letten bij mij.

Ollie heeft ook een klein probleempje hij heeft regelmatig wat last van een vies kontje en dat moet dan schoongemaakt worden maar daar heeft hij niet echt zin is en probeert daar onder uit te komen en dan is dat kleine ventje best sterk maar door de haartjes goed kort te houden gaat het er wat makkelijker af en zeker in de zomer dan is dat super belangrijk dat zijn kontje schoon blijft en is preventief inspuiten met anti made spray een goed plan.

Door wat we meegemaakt hebben ben ik wel wat terughoudend maar ik laat mij wel goed borstelen en als je dan lief tegen mij praat wen ik snel aan je en bouwen we samen een mooie band op, Ollie dat is een relaxt ventje die heel graag het ene naar andere binkie eruit gooit om dan vervolgens voor dood neer te vallen om even lekker te relaxen. Maar het veroorzaakt bij ons tijdelijk baasje regelmatig voor een hartverzakking.

Ik lig dan lekker in een kartonnen doos het allemaal te bekijken ik ben niet zo van dat binken ik kom ook niet echt uit de ren ik vind het prima zo.

Op dit moment wonen we binnen maar zouden ook buiten kunnen wonen straks maar dan ook wel overdekt zodat we niet nat regenen.

Kun jij voor altijd ons baasjes zijn neem dan contact op met hester734@gmail.com en we wonen in Papendrecht ( Zuid-Holland ) we hopen ook voor ons tijdelijke baasje dat we snel een plekje vinden zodat zij weer een ander koppel wat hulp nodig heeft op te vangen.

Janus en Josje

Wij zijn een koppel van een gecastreerde ram en een voedster en wij zijn beide 6 jaar en we zijn super gek op elkaar, 3 jaar geleden werd ons baasje ziek en hebben lieve buurtjes de verzorging van ons overgenomen en daar waren we super blij mee.

Helaas is ons baasje kort daarna overleden en wonen wij nog steeds bij de buurtjes, en hoe lief ze ons ook vinden maar helaas is er door tijd gebrek en ruimte besloten om voor ons een nieuw baasje te gaan zoeken.

Ik, Janus ben de man in onze relatie en ik ben een timide en rustig ventje maar mijn meisje is het tegen overgestelde en is actief en ook zeer nieuwgierig dat ben ik ook wel hoor maar zij juist wat meer dan ik, we houden er van om lekker dicht tegen elkaar aan te zitten en houden er niet van om opgepakt te worden maar dat is normaal voor konijnen, een aai is oke maar we knuffelen liever met elkaar.

We eten science selective en zijn gek op hooi, ook nog een beetje groen erbij en dan zijn we helemaal blij, maar met paardenbloemblaadjes en knabbelen aan wilgentakken dan gaan we helemaal los.

Ik moet zeggen dat als ik te veel groenten kan ik wat plakpoep dus dat moet effe goed in de gaten gehouden worden en zeker in de zomer want daar komt die smerige groene vlieg op af en dat wil je voorkomen.

Heb jij nou lekker de ruimte in jou tuin waar we lekker in rond mogen hippen dan komen wij heel graag bij je wonen, wij mogen ons huis meenemen mocht je nog niks hebben, en onze baasje willen ons best een eindje op weg helpen naar een nieuw baasje maar dan kan het hok niet mee in de auto.

Wij wonen in Sliedrecht en mocht je interesse in ons hebben kun je mailen naar vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij voor het contact met onze baasjes.