Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

Copyright ©Seniorkonijnen.nl

 

Lefke

Ik ben een beige blonde hangoor en ik ben 6 jaar en ik ben in de opvang gekomen omdat mijn liefde overleden is en ik ben nog veelste jong om de rest van mijn leven alleen te blijven en daarom zoek ik nu via deze weg een nieuw vriendje en baasje.

Ik ben ook gewoon nog een fit en actief meisje hoor zeker geen meisje wat achter de geraniums zit, nee geef mij maar een lekkere ruime ren en een nieuwe liefde en dan ben ik weer helemaal happy.

Heb jij dan ook nog lekker de ruime dan zie ik het helemaal zitten om bij jou te komen wonen, zie jij dat nou ook en heb jij een lekker ruikend ventje kom dan snel naar www.knijnenko.nl in Bavel dan kom ik graag bij jou wonen.

 

 

 

Vlokje en Woepy

Wij zijn een prachtig koppel Nederlandse hangoren en ik, Woepy heb een jonge blom aan de haak geslagen want ik ben 6 jaar en mijn Vlokje is 4 jaar en wij zijn zoooo in love op elkaar en natuurlijk moeten wij voor altijd samen blijven en daarom zoeken wij nu een nieuw baasje.

Wij lijken wel een tweeling vind je ook niet we hebben bijna alles het zelfde, erger nog we hebben ook beide haakjes op de kiezen en gaan dan ook samen nog naar de witjas om weer mooie kiezen te krijgen.

Helaas zie je dat steeds vaker en dat komt mede door het maar blijven doorfokken en bij hangoren zie je het wel vaker, gelukkig is daar wel makelijk iets aan te doen en je merkt het vaak doordat we slechter gaan eten.

En dat komt omdat het vet zeer doet als er een haakje op je kies zit want dat kan in je tong, wang of gehemelte prikken en dat is echt niet fijn.

Door ons een stevige brok te geven en veel hooi te laten eten kan het weg blijven maar toch altijd alert blijven of we goed eten dat is belangrijk..

Verder zijn we een lief en gezellig stel en ik kan mij niet voorstellen dat het lang duurt voor er iemand voor ons valt want wij vinden ons het knapste stel van de opvang, vind jij dat nou ook en je hebt lekker veel ruimte neem dan snel contact op met www.flappus.nl en zodra we naar de witjas zijn geweest kunnen we met jou mee..

Japie en Saar

Wij zijn een gezellig koppel en we zijn beide 8 jaar, wij zijn in de opvang terecht gekomen omdat de zorg voor onze oudere baasje te zwaar werd en misschien zijn zij ook wel naar een opvang gegaan voor oudere mensen, tja wij weten niet of dat er voor mensen ook is maar gelukkig voor ons wel..

En wij kunnen daardoor weer op zoek naar een nieuw baasje, dankzij de goede zorgen van onze vorige baasjes zijn wij we een gezond koppel.

Ik , Japie ben best een grote ventje en ik vind een aaitje op zijn tijd best fijn maar het is niet zo dat ik er gelijk aan kom rennen hoor maar als je rustig zit kom ik wel een aaitje halen.

Mijn meisje Saar is wat terughoudend en zij heeft wat meer tijd nodig om je te leren kennen maar als ze je  eenmaal kent komt ze ook wel kijken of je iets lekkers hebt.

Wij zoeken een rustig plekje, kids vinden we prima maar dan wel wat grotere kids mocht je katten hebben nou dat vinden wij geen probleem want daar zijn we aan gewend.

Heb jij nou een mooie plek met een lekker ruime ren en wil jij ons nog een paar mooie jaren samen geven neem dan contact op met het Knaagspoor in Ridderkerk via www.dierenbescherming.nl dan beloof ik je dat we een aanwinst in jou tuin en leven zullen zijn..

See You Soon!!

Bas

Ik ben een gecastreerd ventje van 9 jaar en ik ben op zoek naar een lief meisje die ook op leeftijd is, ze hoeft niet net zo oud te zijn hoor ze mag best iets jonger zijn maar natuurlijk ook niet te jong want dat vind ik nou ook niet fijn z'n jong hitsig ding wat mij constant achter na loopt.

Ik ben een fit ventje en ik heb mooie zwarte oortjes en mooie eyliner, die is wel wat dikker uitgevallen mar ik kan niet meer zo goed met mijn pootjes een klein lijntje meer trekken zo als dat bij mensen hoort..:-)

Ben jij nou op zoek naar een lief ventje op leeftijd zoek dan niet verder en kom naar www.knijnenko.nl in Bavel want daar wacht ik met smart op jou.

Foto's herplaatsters 2023

Frosty

Bumper
 
Dobby
sammy Exflappy
zoeAnkie

Jargo

Melidsa Berend
Mira femmy de drie vlamen
punky en Charlie lilo Brouni

Mira

Sylvi Ollie en Guusje
Yankie Saartje Berbel
Tamboer Otis Ollie en Guusje
Bob Nija Raya
Olly en Lola Ronald
Charlie
Manthy Flap Haas
Spike Bounthy Knabbel
Luna Elvis Baily en Hogo
Obi Mara Nelson
Coco Breeze Jut
Fenna Smoothy Dille
Bruintje riFrististiF Raafje
iSimbambaS Dave Bronco
Jolin Godzilla
Skippy Hummer Timbo
josia Sjimmie FFinn
Anna Nina Guus en Suus
jacky en Jill Spotty Bambi
Bi nkie Bambam Monsiur 
Snoetje Jack en Lily Storm en Fluffie
Luno  en Louise anjer Anita
Smokey Pietertje Brainy+-
Jamy en Lara Gijs Snuffie
Dommel Acron