Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

 

Ik ben een ventje van ongeveer 10 jaar oud en zeker voor konijnen zo als ik is deze site gemaakt, want ook al ben je echt een bejaard konijn dan nog zou ik nog heel graag weer een meisje willen vinden..

Ik ben in de opvang terug gekomen omdat mijn baasjes wilde stoppen met het houden van konijnen en ooit lang geleden toen ik nog een jonge adones was ben ik samen gaan wonen met mijn grote liefde, maar helaas is zij pas naar de konijnen hemel gegaan..

Zo verdrietig was dat maar ik weet dat we elkaar ooit weer terug gaan zien, maar daar heb ik nu nog niet zoveel zin in om daar heen te gaan..

Toen ik in de opvang terug kwam was ik toch wel mager en ik at niet zo goed toen moest ik natuurlijk weer naar die witjas die mij jaren geleden ook al iest af gepakt had en zo werd ik een je weet wel wat voor een konijn, nu zat hij niet aan de onderkant te wroeten maar heeft hij gewoon een kies uit mijn bekkie gehaald..

dat was niet zo erg want daardoor kan ik nu weer wat beter eten, en nu eet ik weer lekker witlof, wat wortel en ook weer goed biks..dus ik ga weer wat meer vet op mijn botjes krijgen, nu ik weer goed eet mag ik ook op zoek naar een nieuw baasje met een vriendin..

Ik ben een lief ventje maar echt wel een oud ventje die niet zo van drukte houd en ook lekker veel slaapt, je snapt dat ik dan ook niet op zoek ben naar een heel actief jong meisje maar ook echt een lief rustig meisje op leeftijd..

En ik woon, nu ik wat mager ben en op leeftijd heel graag binnen bij je..heb jij nou een lief meiske wat ook binnen woont en waar je van denkt nou die Puck die past goed bij haar neem dan contact op met www.konijnenopvanghazel.nl in Schaijk.

Ik hoop zo erg dat ik weer snel een nieuw baasje met een lief meisje krijg dus please kom je snel naar de opvang...