Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Belangrijk!!!!

In verband met een storing met de emailfunctie binnen deze Blog, werken de links voor email niet!!!!!!!!!!
Indien u wilt reageren stuur dan een email via uw eigen emailprogramma en kopieer het volgende adres in het vakje aan:
 info@seniorkonijnen.nl 

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl.  

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

Copyright ©Seniorkonijnen.nl

 

Fudge

Ik ben een gesteriliseerde voedster en ik wordt op dierendag 6 jaar en dat is toch een super leuke dag om jarig te zijn en ik hoop die te vieren met mijn nieuwe vriendje.?

Gelukkig plaatsen ze hier in de opvang snel de konijnen uit dus ik zie het wel gebeuren dat ik voor dierendag een nieuwe lover heb.

Buiten dat ze snel herplaatsen ben ik natuurlijk een plaatje van een konijn met mijn mooie plukjes haar rond mijn koppie en mijn mooie zwarte glanzende vacht en het streepje wat over mijn koppie loopt maakt het helemaal af.

Buiten knap ben ik gewoon ook lief en hoop ik dat jij snel deze kant op komt met jou lieve lekkere ventje die vast mooie huisvesting heeft waar ik graag bij wil komen wonen.

Ik woon op dit moment bij www.konijnenopvanghillegom.nl en hoop dat je snel deze kant opkomt.

Banjer ( ik ben aan het date )

Ik ben een gecastreerd ventje van 7 jaar jong en ik heb groot verdriet, ik ben mijn allerliefste meisje Doerak verloren ze is ziek geworden en helaas kon de witjas haar niet meer beter maken en nu mis ik haar heel erg.

Door omstandigheden kan mijn baasje mij geen nieuw maatje meer geven en omdat ik niet alleen kan blijven zoekt ze nu een gouden plekje voor mij bij een lief lekker ruikend meisje en een lief baasje.

Ik ben een super lief ventje en heel sociaal naar mijn liefje en we leefde in een geweldige tuin waar we lekker konden graven, rennen en in het zand rollen, ook lekker samen in het zonnetje lounche en dat vonden we ook heel fijn we waren zo in love.

Ik loop het liefst lekker achter mijn baasje aan net als een hondje en wie weet ben ik dat wel geweest in een vorig leven,

Nu ik alleen woon ben ik niet meer happy ik ben sjaggie en ben ook schrikkerig en wat bang en dat ben ik echt nog nooit geweest toen mijn Doerak nog bij mij was, het zijn duidelijk tekenen dat ik snel weer een date met een lief meisje nodig heb.

Nu ben ik op zoek naar lekker veel ruimte waar ik straks lekker kan rennen en graven en samen jou nog meer avonturen beleven, ik ben niet zo van honden en katten en kleine kids die mijn proberen op te tillen daar ben ik ook niet van, maar als jou kids weten hoe je om moet gaan met konijnen dan heb ik daar geen problemen mee hoor.

Verder ben ik altijd geent geweest en eet ik graag hooi, weegbree en wat stukjes groenten, ook krijg ik 1x per dag sportbrokjes om mijn conditie goed op peil te houden maar daar kan mijn baasje meer over vertellen hoor.

Nou ben jij degene die mij weer vrolijk maakt stuur dan een foto van je huisvesting naar vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij voor het contact met mijn baasje en ik woon in Swifterband en ik hoop dat er snel een date komt voor mij want dat heb ik echt nodig.

 

Max

Ik ben een gecastreerd ventje van ongeveer 10 jaar en dat had je niet gedacht he want ik zie er nog uit als een jonge god en zo voel ik mij ook ik heb 2 jaar geleden via deze tinder een lief meisje ontmoet Miep heten ze maar helaas is Miep ziek geworden en is ze overleden.

Nu willen mijn baasjes eigenlijk wel stoppen met het houden van konijnen en sta ik weer op deze tinder site en ik hoop dat ik net zo snel weer een lief meisje en baasje vind als de vorige keer.

Dat moet toch niet moeilijk zijn lijkt mij want ik ben een super leuk konijn, ik woon nu binnen en ben daar heel erg braaf want ik maak niks stuk wel krijg ik dagelijks dingen om te slopen en om te doen zodat ik mij niet verveel helemaal nu zonder mijn meisje.

Ik ben verder super sociaal en hou enorm van aandacht en vind het heerlijk om lekker gekriebeld te worden door natuurlijk mijn nieuwe meisje als door mijn baasjes.Ondanks dat ik nu binnen woon kan ik vast ook buiten wonen met een lief meisje met lekker veel ruimte.

Ik ben ieder jaar naar de witjas geweest en heb daar mijn jaarlijkse prikjes gehad en ook weer gezond verklaart, dus zo als je leest ben ik een super konijn die alles wat je maar wenst bij een konijn heeft.

Zie jij het zitten met mij stuur dat een foto van je huisvesting naar vjanssen@ upcmail.nl dan zorgt zij voor het contact met mijn baasjes, ik woon in Bunde dat ligt bij Maastricht in de buurt en mijn baasjes willen mij graag naar jullie brengen mocht je mij een gouden plekje kunnen bieden. 

 

Herplaatsers van 2024


MW knein               
  Frankelina    
Eline
Mel en Molly Julia Bruintje
Noenoe Gijs Stip
Noga Benie Shadow
Bobz Pita Kruimel
Max Willem MaxMax
Josi Joppe Mimi
Janneke Jip Jozefien
Michiel Snow Snuf
Indy Mariah Jean-paul en Snuf
Bibi masko coco
Beer Ollie mijs
Puk

Hen

Bambam
Lady Bug Snoet panda en pluk
Luke en Carrie Kootje Tede
Gwen Hero Hans
Binkie Beau Mexy, Lilo, Zara
Charmender en Kiki Kiwi Pluis
sOFIE pETJE bAYLIE
Joep en Job Coos Milly
Turbo Lenny en Ziva Trix
Tamtam Kobe monster
Pinky Pippi Toby
Pukki Brandy Knabbel en Snuffel
Stip en Nola Bleu george
Krobus Boy
Imela
Cleo
Meau Peen
Teddy ricky Vinny
Bibi Opa Jann Puk
Rocky Tara en Bartje Zorro
Dropje en Tijgerlilly Nibbit en Gibs AbelAbeltje
Jackson Borid Pip
Emmy en Amy Cismo en Silvermist Hony
Jang Knabbel Diewetje
Kipje Bumpy Scooter
Binkie Snuf en Muffin
Bobbie Nero
Bella Popey en Olijfje Daan
George Browie Pjotr
Lilo en Stict Annelies Kenzie
Vlekje Saabje Moppie
     
     

 

 

Foto's Herplaatsers

 

 

Mo en Saar
 
Jip en Janneke
Guus Truus Snuffie


Moony

Knofje

Diesel

Jelke

 

 

Pieter en Selma

Brambles

Roos met haar nieuwe vriendje Toto Jamie Bartimeusa
Jet Pritti Masi
Sabrina Willem Kees
StampertjePiet en Sjaan NaviPunky LunaKoos
Bruintje Woesel Vuur en Vlam
Mara  Poes en Broer
Freddy en Lilly Joep Karel
Jonny Tommy en Jerry
Ruby
Kuro
Bato en Guusje
Coos
Flynn Frits Pippe

Bonkie

 

Wilma Midas
Jacky en Nelson Bunny Patric en Aida
Tess Rosie Zoe
Lola en Knien Nijntje Levi
Wilson Pancake Goofy
Wemeltje en Yentel Stevie Mama
Babs Elvis Koos en Sara
Ko Pipa Saartje

Puk

Skipper

Gijs
Peter Bina Jopie en Maya
Freya Bo Rinus
Tonto MUIS hAPPY
dIBBIS Sjaan Noa
Hagrid Nugget Pink
Happy Mini Daniel
Mojo Tuttie Tedje
Knuffie Snoeppie Dropje
TOOS EN rOC oTJE Ben
David Donnie Rebel
Lizzie Ties Donnie
BLACKY Yesser en Yentel Klein konijn
Piplala, Pluk en Vosje Fred Stieve
Moortje Pieere Donka
Floortje Sjors Bommel
Benjie Roosje Floor
Bugs Cherry Woody
Lenny Piet en Juul Flubby
Caatje Daliah cees
Bumper en Stitch Jan enbnSasha Stony
Rocky Abegail en Vos Mees en Moemoe
Kees Dusy Ernie
Slinky en Slade Candy Saartje
Snoopy Alex Pluis
Puk Melow Harry
Pucky en Nijno Donny Roy
Layla Rocky Bayli
Bugs Vera Fleur
Blitz Bruno en Toby Zwabber
Rosalie Bryn Jip
Monroe en Maru Doortje Charlie
Valentina Lieve Mees
Julia Bugs Pluis en Coco
Nijn cookie Babs
Witje Bobbie Puck
Pippie Loulou Wilma
jODOKUS Fleur Weggis
Dorien Castor Puk
Napolion Viadoor Flavy
PPeterPetereter Yaya
Flappie
Josina Jazz Nijnert
Snorro en Sammie Mister Jones Anjer
Ziggie en Maya Philip Ruby en Ralpf
Peanut
Vlekje Ukkie en Luna
Dasy
Zeus
Dino Rikkert Pitty
Ellie Teun Maggy
Lot Frika Winnie
Billy Joe Jet Sid
dolf James Loki
Edna Nunu Just
Bobo Bolleke Frea
Ming Alice en Deejay Marietje
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Samenwerkende Opvangen

www.knijnenko.nl  in Bavel Noord-Brabant
www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad Flevoland
www.konijnenparadijs.com De Blesse Friesland grens Overijssel
www.konijnenopvangmaaike.nl Beuningen Overijssel
www.huizepluis.nl Bennekom Gelderland
www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk Gelderland
www.knabbelhuis.nl Deurne Noord-Brabant
www.opvangfranky.nl Eindhoven Noord-Brabant
www.konijnenopvanghazel.nl Schaik Noord-Brabant
www.konijnenherberg.nl Moergestel Noord-Brabant
www.stichtingbedenk.nl  Haarlem Noord-Holland
www.flappus.nl Zwolle Overijssel
www.konijnenopvangdesnuffelaar.nl Vianen Utrecht
ww.konijnenopvanghillegom.nl Hillegom Zuid-Holland
www.muffinskonijnenopvang.nl Den Haag Zuid-Holland
www.dierenbeschermingknaaghof.nl Rijswijk Zuid-Holland
www.opvangpruttel.nl Poortugaal Zuid-Holland
www.animalhome.nl Zoetermeer Zuid-Holland
www.konijnenopvanghetwarmeholletje.nl Zuid-Holland
www.stichtingtruecolors.nl Waddinxveen Zuid-Holland
www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/dierenopvang/asieldieren IJmuiden Noord-Holland
https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor Ridderkerk Zuid-Holland
www.knaagdierenopvangsnuitje.nl Wittewierum Gronigen
www.konijnenopvangjoy.nl Kolham Groningen
www.dierenzorgeemland.nl Soest
www.opvangpluisenco.nl Dinteloord
www.jokes-konijnenhotel.nl Joke's Konijnenhotel De Wierse te Biddinghuizen