Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

Copyright ©Seniorkonijnen.nl

 

Dille

Ik ben een gcastreerd ventje van 8 jaar en ik heb verdriet, ik had nog maar kort geleden een lief meisje Lily gevonden en een super lief baasje maar lily werd ziek en is dood gegaan en wat was ik verdrietig zeg en wat miste ik haar.

Voor mijn baasje was zij het zoveelste konijn wat overleden is en eigenlijk wilde ze al een tijdje geleden stoppen maar ze kon haar voedster niet alleen laten zitten en heeft ze steeds een nieuw vriendje voor Lily opgehaald bij de opvang.

Maar na zo veel verdriet heeft ze nu toch besloten te stoppen met het houden van konijnen en ben ik weer terug in de opvang, mijn baasje heeft zo gehuild maar mij alleen houden kan ook niet en daarom ben ik weer op zoek naar een even zo lief baasje en vriendinnetje.

Ik ben een actief en vrolijk ventje en helaas zie je mijn koppie niet op de foto maar ik heb een mooi stoer rammen koppie, ben jij nou op zoek naar een vrolijk en knap ventje kom dan naar www.konijnenopvanghillegom.nl dan kom ik heel graag in jou ruime ren wonen..

En weet je je zou mijn baasje zo blij maken dat mocht ik bij jou komen wonen je een keer een foto van mij met mijn nieuwe meisje naar haar zou sturen zij heeft haar nummer bij de opvang achter gelaten maar je mag ook gerust een foto van mij en mijn nieuwe meisje sturen naar vjanssen@upcmail.nl dan stuurt zij deze door en zij vind het ook leuk om te zien dat er weer een oudje happy is geworden..op FB Bunnybin senioren kun je ook een foto onder mijn verhaaltje zetten als ik nog op de site sta..

Dat zou ik tof vinden zodat mijn baasje weet dat ik het goed heb...

Sjimmie (binnen konijn )

Ik ben een gecastreerd ventje en ik ben 5 jaar, en dan ben je echt nog geen senior hoor maar zit je er een beetje tegen aan maar ik sta toch op de site omdat ik een teddy ben en helaas heb je dan de pech dat niet iedereen het ziet zitten om mijn mooie vacht bij te houden..

Maar weet je dat het juist een extra mooie band krijgt met mij want door het borstelen ben je lekker veel aandacht aan mij aan het geven en dat vind ik super tof.

Daardoor zitten we vaak lang in de opvang, maar ik mag toch hopen dat dit gaat helpen omdat hier veel  konijnen baasje kijk naar oudere konijnen, ik kan met mijn leeftijd nog prima bij een jongere voedster maar een voedster op leeftijd vind ik ook prima hoor.

Ik ben in de opvang gekomen omdat mijn baasjes gingen verhuizen en ik mocht niet mee, maar goed ik ga nu wel voor het eerst een vriendinnetje krijgen en dat vind ik zo geweldig, ik kan bijna niet wachten tot er een baasje komt die nou juist valt voor mijn mooie vacht en mijn lieve karakter want dat hebben teddy's zeker..

Heb jij nou ruimte nu nog voor binnen maar straks kan ik ook gerust buiten wonen kom dan snel met je meisje naar www.knijnenko.nl in Bavel

Joplin

Ik ben een voedster en ik ben 7 jaar en ik ben op zoek naar een lief ventje want ik vind er niks aan in de opvang er zitten hier genoeg lekker ruikende ventjes maar ik kan er helemaal niet bij zo flauw hoor.

Ik ben een gezellig meisje en ik heb mooie hangoren, ik heb af en toe een traan oogje maar dat gaat mijn lieve vriendje vast wel schoon  houden voor mij.

Ik heb trouwens iets geks want ik kan echt niet tegen wortel dus die mag ik echt niet hebben, nou is dat niet zo erg hoor want daar wordt je toch een beetje dik van als je die te veel eet, en er zijn ook best veel konijnen die wortel helemaal niet lekker vinden.

Verder ben ik gewoon een gezellig meisje die graag met jou ventje samen een leuk leventje wil gaan hebben, lekker een mooie ruime ren waar we leller rond kunnen scharellen.

Heb jij nou dit alles kom dan snel naar www.knijnenko.nl in Bavel.

Frenkie en witje

Ik, Frenkie ben een gecastreerd ventje en ik ben 8 jaar oud, mijn lieve meisje is net zo oud en wij zijn samen op zoek naar een nieuw baasje want de onze wilde stoppen met konijnen en nu zitten we met ons goede gedrag in de opvang en daar zijn we best verdrietig en teleurgesteld om.

Wij zijn echt kijk konijnen en gaan graag onze eigen gang, dat wil niet zeggen dat we niet bij je komen kijken hoor maar we zijn gewoon niet zo geschikt voor kleine kinderen, we vinden ze gewoon te druk maar kom je met wat lekkers dan komen we zeker bij je kijken.

Eigelijk zijn we een beetje te zwaar geworden maar met gezonde voeding en vooral niet te veel dan komt het wel weer goed met ons gewicht.

Zeker ook als we lekker de ruimte krijgen en lekker rond kunnen sjezen, want ook al zijn we al 8 jaar we zijn niet van plan om naar de regenboog te gaan hoor want we kunnen zeker nog een paar jaar mee, soms kunnen we wel 13/14 jaar worden dus we hebben nog een mooietijd voor de boeg..

Kan dat bij jou kom dan naar www.flappus.nl in Zwolle want daar wachten wij met smart op jou..

Coco ( binnen konijn )

Ik ben een gecastreerd ventje van ongeveer 7 jaar en ik heb toch best een bijzonder verhaal, er was een mens dat mijn baasje was en die heeft mij bij lieve mensen achter gelaten omdat ze naar het buitenland ging, ik was blij hoor met de lieve mensen die mij goed verzorgde.

En wat denk je ze heeft mij nooit meer opgehaald en mijn lieve mensen hebben ook geen contact meer met die dame, stom he maar inmiddels was ik gewend bij mijn lieve mensen die dus mijn baasje werden, ik mocht lekker los lopen en ik kreeg veel aandacht en lekkere dingen ik mag lekker 24 uur per los lopen en ik heb niet eens een kooi.

Ik heb gewoon een kartonnen doos met 2 openingen en daar slaap ik lekker in ik knabbel dan ook niet aan draden of plinten of meubels en ik hou ook nog eens erg van aaien, als mijn baasje mij aait en dan ligt ze naast mij op de grond en knor ik van genot...en als ze stopt lik ik haar arm omdat ik haar heel erg lief.

Ik woon binnen en ik hou niet van gladde vloeren want dan kan ik helemaal niet lekker binkies maken en dat doe ik dan ook op het kleed.

Ik ben eigenlijk het meest ideale konijn wat je maar kunt hebben, en toch sta ik op de site en ik zal uitleggen waarom, mijn baasjes willen heel graag vaker weg en dan is er niemand die voor mij zorgt en dat kan natuurlijk niet, zij hebben toen naar Veronica van deze site gemaild om te vragen of ik op de site mocht, en dat mag natuurlijk maar ik was nog helemaal niet gecastreerd en aangezien zij geen konijnen alleen herplaatsen wist mijn baasje niet wat ze hoorden en ik ook niet.

Want zij zei dat konijnen samen horen te leven en hoeveel aandacht mijn baasje mij ook geeft ik schijn gewoon 24 uur per dag de aandacht van een meisje moet hebben, nou dat klinkt te mooi om waar te zijn toch.

Maar er moest nog wel even iets gebeuren bij de witjas en ook dat gingen mijn baasje op advies naar een konijndeskundige witjas en die heeft mijn 2 balletjes onklaar gemaakt en nu mag ik van af 16 maart op date ,ik ben nu dus op zoek naar net z'n lief baasje als die ik de afgelopen 2 jaar heb gehad en een lief meisje die mij aan de poot mee neemt en mij leert hoe je samen hoort te leven.

Ik woon nu nog binnen maar ik ga het zeker ook buiten heerlijk vinden want in de zomer loop ik ook gewoon buiten in de tuin en en ren ik lekker over het gras, het is een heel verhaal geworden maar ik wil graag vertellen wat er in mijn leven is gebeurt en hoe dankbaar ik mijn lieve baasje ben.

Ben jij nou net z'n lief baasje en heb jij een lief zachtaardig meisje met ruime huisvesting neem dat contact op met vjanssen@upcmail.nl en dan zorgt zij voor het contact met mijn baasjes ik woon in Ede. 

Bambi

Ik ben een gecastreerd ventje van 9 jaar en ik ben nog een lekker pittig ventje en ik weet heel goed wat ik wil maar dat kun je al een beetje zien op de foto ik heb een echte stoere rammen kop..

Mocht je denken dat ik maar een oor heb, ik heb er twee hoor maar dit is mijn mooie kant en mijn mooiste oor, want als je een beetje goed voor de dag wil komen dan moet je er van je mooiste kant op staan toch.

Ik zoek een lekker ruikend meisje en mocht ze wat jonger zijn is dat geen probleem zijn hoor want ik ben nog actief genoeg.

Ik zoek daarom ook lekker de ruimte en natuurlijk een baasje waar ik voor altijd bij mag blijven wonen want daar ben ik wel aan toe.

Heb jij nou beide en ben je voor mijn stoere uiterlijk gevallen kom dan naar www.flappus.nl in Zwolle want daar woon ik nu en hopelijk niet voor lang.

 

Kevin

Ik ben een gecastreerde ram van 5.5 jaar jong dus een beetje een jonge senior nog ik ben een leuke gezellig vent en ik kom graag bij je kijken vooral als je lekkere dingen bij je hebt.

Ik heb toch een prachtige mooie kleur vacht en die zie je niet vaak, hierdoor ben ik een mooie verschijning al zeg ik het zelf.

Nu ben ik best een beetje stevig dus een beetje minder lekkers zou niet verkeerd zijn, maar ik denk dat als ik een meisje in mijn nieuwe ren krijg die wel voor genoeg beweging gaat zorgen.

Mijn grote liefde is overleden en daardoor kijk ik wat verdrietig op de foto want ik mis haar best heel erg, en omdat mijn baasjes wilde stoppen met het houden van konijnen en daarom ben ik nu in de opvang en hoop ik snel weer een lief meisje te vinden.

Ik ben nu op zoek naar een lief vrolijk meisje die een baasje heeft met een mooie grote ren zodat ik weer een beetje meer beweging en zin in het goede konijnen leven ga krijgen..

Heb jij nou die mooie ren en een lief eenzaam meisje kom je dan snel naar www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk dan kom ik heel graag bij jullie wonen.

Luno en Louise

Wij zijn een leuk koppeltje en wij zijn op zoek naar een lief baasje die een gezellig koppel zoekt en geloof ons maar want gezellig zijn we zeker.

Omdat we op de senioren site staan betekend dat dat we al wat ouder zijn maar we zijn een beetje jonge senioren hoor want Luna is in 27 januari 7 geworden en ik Louise wordt dat op 13 juli pas.

Wij hopen dan ook dat we mijn verjaardag bij een nieuw baasje mogen vieren maar daar gaan we wel van uit hoor anders zouden we wel heel erg lang in de opvang zitten..

Hang jij dan de slingers op aan onze mooie ruime ren en bak je dan ook worteltaart voor ons..

Wij hebben de bekende japanner kleurige vacht maar wel beide een andere variant en dat is nou juist wat ons een mooi koppel maakt, ben jij op zoek naar een mooi en lief koppel dan hoef je niet verder te zoek hoor, dus ik zou zeggen kom dan snel naar www.konijnenopvanghillegom.nl want daar wonen wij..

Snuffie

Ik ben een gecastreerd ventje en ik ben op 11 januari 10 jaar geworden en dat is al best een hoge leeftijd maar daar merk je bij mij nog niet veel van hoor..

Ik ben helaas vorig jaar mijn grote liefde verloren en daar ben ik super verdrietig over en helaas willen mijn baasjes stoppen met het houden van konijnen en daarom sta ik nu op de senioren site want alleen blijven is ook voor een konijn van 10 jaar geen optie.

Ik ben een vrolijk en lief ventje, op de foto kun je niet echt goed zien hoe mooi mijn vacht is maar ik ben een black and tan konijn en die zijn echt super mooi en dat betekend dat ik als je mij live ziet ik super knap ben.

Ik zou het zo top vinden om snel een lief meisje die net als ik haar maatje verloren is en ook eenzaam is, ik kan ook gerust bij een jonger meisje hoor natuurlijk niet een die heel jong is want ik wil echt de oude fiets niet zijn waar ze iets op moeten leren hoor..

Nee maar gewoon een meisje die een jaar of 6 of ouder is is geen probleem want uiteindelijk kiezen we elkaar op geur en karakter en is leeftijd het minst belangrijk en heb jij dan ook nog lekker de ruimte dan hoop ik dat jij jou oudere meisje en mij nog een mooie tijd met haar gun en neem je dan snel contact op met vjanssen@upcmail.nl  en stuur dan gelijk wat foto's van je ruimte mee want ik wil echt niet langer alleen blijven.

Ik woon in Empel.

Tikki en Ventje ( binnen konijnen )

Ik, Ventje stond al met mijn mooie snuit op de senioren site en voor de mensen die mijn verhaal niet gelezen hebben ik kwam met spoed binnen omdat mijn baasje overleden was.

Helaas was er bijna geen info over mij maar in de opvang bleek al snel dat ik niet de jongste meer was en dat ik ook best wat kiesjes mis maar daar heb ik verder met eten geen last van hoor ik eet alles prima op.

Ik zat al best lang alleen in de opvang omdat er niemand voor mij langs kwam en ze hier goed in de gaten hadden dat ik echt niet blij was hebben ze mijn een vriendinnetje gegeven.

Nou ik wist niet wat mij overkwam zeg, ik had nog nooit van mijn leven een ander konijn gezien en daar in eens was deze heerlijk ruikende zwarte schone dame, nou ik viel als een blok voor haar en zij gelukkig voor mij.

Tikkie heet ze en zij is 6 jaar en zat ook al best lang verdrietig te wezen in de opvang omdat ze zwart en wat meer haartje heeft dan gemiddeld en er af en toe een borstel door heen moet, maar ze is zo lief dat het dom is van mensen om haar zo maar voorbij te lopen.

Ik ben er wel super blij mee hoor want nu woont ze bij mij en zijn we in love en hebben ze ons beloofd voor altijd bij elkaar te mogen blijven.

Wij zijn wel binnen konijnen ,maar in als het heel lekker weer is vinden we het buiten vast ook leuk dus nu hopen wij saampjes een nieuw baasje te vinden want wij zijn gewoon een super leuk koppel om te hebben...ben je voor ons gevallen neem dan snel contact op met www.knijnenko.nl in Bavel want nu willen we toch wel heel graag naar een lief baasje. 

Jut

Ik ben een gecastreerd ventje van 6 jaar jong en dat betekend dat ik een jonge senior ben, ik ben in de opvang mijn lieve meisje verloren en daar ben ik heel verdrietig om op de foto zie nog net een klein stukje van haar lieve neusje.

Ik ben nu dus op zoek naar een ander meisje met wie in mijn leven kan gaan delen, ik ben een lief en actief ventje en ik hou ook nog van een lekker actief leven, gewoon lekker rond sjeesen en dat doe ik natuurlijk het liefste met jou.

Ook zoek ik een nieuw baasje waar ik de rest van mijn leven kan blijven wonen en natuurlijk een lekker grote ruimte vind ik ook erg tof.

Denk ik jij nou ik heb alles waar jij blij van wordt kom dan snel naar www.knijnenko.nl in Bavel want ik zit met smart te wachten op jou en je meisje.

Brainy ( ik ben aan het date )

Ik ben een gecastreerd ventje en ik ben 11 jaar ik heb mijn lieve Sterre verloren en zij is nu een sterretje geworden...dat wil ik echt nog niet worden hoor daar ben ik te vrolijk voor.

Helaas ben ik van de twee koppels die een geweldig leventje hier hebben gehad als enigste nog overgebleven  maar ergens willen mijn baasjes nu stoppen met het houden van konijnen en daarom ben ik nu op zoek naar een lief vriendinnetje en een lief baasje.

Door mijn ouderdom zie ik wat minder goed maar ik red mij er prima mee, ik moet natuurlijk wel even mijn omgeving leren kennen maar als ik gewend ben weet ik alles prima te vinden  want ik ben niet echt blind ik zie gewoon wat minder.

Ik heb mijn entingen tot juli gehad en ben verder gezond.

Ik ben een super lief ventje en ik ben ook heel erg lief voor mijn vriendinnetje, ik hou van knuffelen met haar en ik ben verder een rustig en sociaal ventje en ik ben ook nog eens er heel knap op mijn oude dag.

Ik hoop zo dat ik nog een lief meisje ga vinden waar ik nog een mooie tijd mee kan beleven, ik zoek niet z'n pittig ding hoor daar heb ik geen zin meer in ik zoek gewoon iemand om lekker mee te chillen en te knuffelen.

Heb jij die neem dan maar snel contact op met vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij voor het contact met mijn baasjes, wacht je niet te lang want zo alleen met de koude nachten vallen mij zwaar.

Ik woon in Roermond maar mijn baasjes willen mij best een eindje op weg brengen hoor..

Foto's Herplaatsers

 

 

Mo en Saar
 
Jip en Janneke
Guus Truus Snuffie


Moony

Knofje

Diesel

Jelke

 

 

Pieter en Selma

Brambles

Roos met haar nieuwe vriendje Toto Jamie Bartimeusa
Jet Pritti Masi
Sabrina Willem Kees
StampertjePiet en Sjaan NaviPunky LunaKoos
Bruintje Woesel Vuur en Vlam
Mara  Poes en Broer
Freddy en Lilly Joep Karel
Jonny Tommy en Jerry
Ruby
Kuro
Bato en Guusje
Coos
Flynn Frits Pippe

Bonkie

 

Wilma Midas
Jacky en Nelson Bunny Patric en Aida
Tess Rosie Zoe
Lola en Knien Nijntje Levi
Wilson Pancake Goofy
Wemeltje en Yentel Stevie Mama
Babs Elvis Koos en Sara
Ko Pipa Saartje

Puk

Skipper

Gijs
Peter Bina Jopie en Maya
Freya Bo Rinus
Tonto MUIS hAPPY
dIBBIS Sjaan Noa
Hagrid Nugget Pink
Happy Mini Daniel
Mojo Tuttie Tedje
Knuffie Snoeppie Dropje
TOOS EN rOC oTJE Ben
David Donnie Rebel
Lizzie Ties Donnie
BLACKY Yesser en Yentel Klein konijn
Piplala, Pluk en Vosje Fred Stieve
Moortje Pieere Donka
Floortje Sjors Bommel
Benjie Roosje Floor
Bugs Cherry Woody
Lenny Piet en Juul Flubby
Caatje Daliah cees
Bumper en Stitch Jan enbnSasha Stony
Rocky Abegail en Vos Mees en Moemoe
Kees Dusy Ernie
Slinky en Slade Candy Saartje
Snoopy Alex Pluis
Puk Melow Harry
Pucky en Nijno Donny Roy
Layla Rocky Bayli
Bugs Vera Fleur
Blitz Bruno en Toby Zwabber
Rosalie Bryn Jip
Monroe en Maru Doortje Charlie
Valentina Lieve Mees
Julia Bugs Pluis en Coco
Nijn cookie Babs
Witje Bobbie Puck
Pippie Loulou Wilma
jODOKUS Fleur Weggis
Dorien Castor Puk
Napolion Viadoor Flavy
PPeterPetereter Yaya
Flappie
Josina Jazz Nijnert
Snorro en Sammie Mister Jones Anjer
Ziggie en Maya Philip Ruby en Ralpf
Peanut
Vlekje Ukkie en Luna
Dasy
Zeus
Dino Rikkert Pitty
Ellie Teun Maggy
Lot Frika Winnie
Billy Joe Jet Sid
dolf James Loki
Edna Nunu Just
Bobo Bolleke Frea
Ming Alice en Deejay Marietje
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Samenwerkende Opvangen

www.knijnenko.nl  in Bavel Noord-Brabant
www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad Flevoland
www.konijnenparadijs.com De Blesse Friesland grens Overijssel
www.konijnenopvangmaaike.nl Beuningen Overijssel
www.huizepluis.nl Bennekom Gelderland
www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk Gelderland
www.knabbelhuis.nl Deurne Noord-Brabant
www.opvangfranky.nl Eindhoven Noord-Brabant
www.konijnenopvanghazel.nl Schaik Noord-Brabant
www.konijnenherberg.nl Moergestel Noord-Brabant
www.stichtingbedenk.nl  Haarlem Noord-Holland
www.flappus.nl Zwolle Overijssel
www.konijnenopvangdesnuffelaar.nl Vianen Utrecht
ww.konijnenopvanghillegom.nl Hillegom Zuid-Holland
www.muffinskonijnenopvang.nl Den Haag Zuid-Holland
www.dierenbeschermingknaaghof.nl Rijswijk Zuid-Holland
www.opvangpruttel.nl Poortugaal Zuid-Holland
www.animalhome.nl Zoetermeer Zuid-Holland
www.konijnenopvanghetwarmeholletje.nl Zuid-Holland
www.stichtingtruecolors.nl Waddinxveen Zuid-Holland
www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/dierenopvang/asieldieren IJmuiden Noord-Holland
https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor Ridderkerk Zuid-Holland
www.knaagdierenopvangsnuitje.nl Wittewierum Gronigen
www.konijnenopvangjoy.nl Kolham Groningen
www.dierenzorgeemland.nl Soest
www.opvangpluisenco.nl Dinteloord