Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

 

Foto's Herplaatsers

Deze lieverds hebben allemaal een baasje en een maatje gevonden vanaf 01 januari 2021.

Mo en Saar
 
Jip en Janneke
Guus Truus Snuffie


Moony

Knofje

Diesel

Jelke

 

 

Pieter en Selma

Brambles

Roos met haar nieuwe vriendje Toto Jamie Bartimeusa
Jet Pritti Masi
Sabrina Willem Kees
StampertjePiet en Sjaan NaviPunky LunaKoos
Bruintje Woesel  

Samenwerkende Opvangen

www.knijnenko.nl  in Bavel Noord-Brabant
www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad Flevoland
www.konijnenparadijs.com De Blesse Friesland grens Overijssel
www.konijnenopvangmaaike.nl Beuningen Overijssel
www.huizepluis.nl Bennekom Gelderland
www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk Gelderland
www.knabbelhuis.nl Deurne Noord-Brabant
www.opvangfranky.nl Eindhoven Noord-Brabant
www.konijnenopvanghazel.nl Schaik Noord-Brabant
www.konijnenherberg.nl Moergestel Noord-Brabant
www.stichtingbedenk.nl  Haarlem Noord-Holland
www.flappus.nl Zwolle Overijssel
www.konijnenopvangdesnuffelaar.nl Vianen Utrecht
ww.konijnenopvanghillegom.nl Hillegom Zuid-Holland
www.muffinskonijnenopvang.nl Den Haag Zuid-Holland
www.dierenbeschermingknaaghof.nl Rijswijk Zuid-Holland
www.opvangpruttel.nl Poortugaal Zuid-Holland
www.animalhome.nl Zoetermeer Zuid-Holland
www.konijnenopvanghetwarmeholletje.nl Zuid-Holland
www.stichtingtruecolors.nl Waddinxveen Zuid-Holland
www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/dierenopvang/asieldieren IJmuiden Noord-Holland
https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor Ridderkerk Zuid-Holland
www.knaagdierenopvangsnuitje.nl Wittewierum Gronigen
www.konijnenopvangjoy.nl Kolham Groningen

Freya

Ik ben een jonge dame van 7 jaar en ik ben op zoek naar een lover, geen loverboy hoor maar gewoon een lief ventje en een baasje waar ik voor altijd mag blijven wonen
Want ik ben voor de 2de keer naar de opvang gebracht en daar wordt je niet blij van zal ik je zeggen, en echt aan mij heeft het niet gelegen hoor maar mijn laatste ventje is helaas dood gegaan..


Ik ben geen sloom meiske hoor er zit pit genoeg in verder ben ik gewoon lief op dit moment heb ik een beetje raar gedrag en dat is dat ik veel aan mijn pootjes lik, daardoor heb ik wat kale pootjes maar het ziet er nu rustiger uit...het zou verveling of stres kunnen zijn daarom zou het fijn zijn als ik een vriendje en een nieuw huis met een lief baasje zou kunnen krijgen...


Heb je nou lekker de ruimte en een lief ventje neem dan contact op met www.konijnenopvangmaaike.nl in Beuningen (Overijssel)

Wemeltje en Yentel

Joejoe hier zijn wij Yentel en Wemeltje, wij zijn een super verliefd stel van 6/7 jaar jong daardoor mogen wij op de senioren site maar het wil niet zeggen dat wij een stel oude konijnen zijn die rustig achter de geraniums zitten…trouwens die zijn giftig dus die mogen zo wie zo niet in onze buurt staan..


Nee wij zijn gewoon nog lekker actief en zoeken daarom ook een lekkere ruime ren..
Yentel is een lieverd die graag na je toe komt, ik Wemeltje ben iets afwachtende maar ik ben ook lief hoor, ik heb alleen een blind oogje daar is waarschijnlijk een wondje in gekomen en daar is niks meer aan te doen…maar ik red mij er prima mee hoor..


Dus heb jij nou een mooie ruime ren, kom dan snel naar www.opvangfranky.nl in Eindhoven want daar wonen we nu echt al veel te lang..

Yasser en Yentl

Wij zijn echt twee senioren wij zijn geboren in 2012, dus zijn nu 9 jaar, maar we zijn geen sloom stel hoor..we zijn in de opvang gekomen omdat onze baasje gingen verhuizen en wij veel ruimte gewend zijn en daardoor helaas niet mee konden..


Wij zijn 2 kijk konijnen zo als dat zo mooi heet, wij gaan graag onze eigen gang..Yasser is de man in huis en hij heeft een wat langere vacht en heeft ook onderhoud nodig, maar dat vind hij geen probleem hoor dat laat hij prima toe, en een aai vind hij ook prima en als hij er genoeg van heeft gaat hij weg..


Ik ,Yentl ben een stukkie pittiger en ben echt niet van het aaien ik kan zelfs brommen als je het toch blijft proberen, ik ga veel liever op avontuur..Yasser niet zo die blijft liever een beetje doezelen op zijn favoriete plekje, maar soms komt hij mij wel zoeken en gaan we samen op avontuur..omdat Yasser een langere vacht heeft zoeken we een grote ruime ren die overdekt is zodat hij niet te nat van de regen wordt..we kunnen ook binnen maar we moeten echt veel ruimte hebben..


Maakt het jou niet uit dat we ouder zijn en ben je voor ons gevallen en heb je echt veel ruimte neem dan contact op met knaaghof@dierenbescherming.nl  dan krijg je een automatische mail, krijg je die niet dan is er iets niet goed gegaan en kun het beste even contact opnemen met 0888113400

Koos en Sara ( Wij zijn gereserveerd en gaan met warmer weer naar ons nieuwe baasje toe )

Ik Koos ben de gecastreerde ram en ik ben een mini Vlaam, ik woon samen met Zara en we worden beide in het nieuwe jaar 6..Zara is de ondeugendste van ons stel...ze probeert over al uit te komen en liep regelmatig parmantig los in de opvang..


Zara is de pittigste van ons twee en ik ben de goedheid zelve, lekker relaxt en ik heb prachtige zwarte mascara rond mijn ogen dat zie je niet zo goed op de foto maar in het echt zijn ze prachtig..
Waar vrouwen gewoon vet jaloers op zijn heb ik van nature..wij wonen samen bij de Welkoop in Elst Gelderland daar werkt de opvang www.knijnenko.nl samen mee, gaaf he dat er al veel winkels van de Welkoop geen jonge konijnen meer verkopen..


Je kunt ons daar dus iedere dag komen bekijken tijdens de opening van de winkel.
Heb je voor ons een plek met lekker veel ruimte en een afgesloten ren want anders pleit Zara steeds neem dan contact op met de opvang of met info@seniorkonijnen.nl zij regelt een date met ons omdat zij ook in Elst woont..

Jonny

Ik ben een gecastreerd ventje van 10 jaar, normaal moet je eerst in de opvang zitten voordat je op de site mag, maar omdat ik super knap en al op leeftijd ben zou het mooi zijn als ik snel een lief meisje ga vinden...

Van de week ga ik naar de opvang terug omdat mijn vriendin is overleden en daar ben ik echt heel verdrietig door, mijn baasje ook hoor want die wil eigenlijk stoppen met het houden van konijnen...

Maar omdat ik uit de opvang kom waar afgesproken is dat ik nooit meer alleen mag blijven , mag ik altijd terug naar de opvang zodat zij een nieuw meisje voor mij gaan zoeken...

Want ook al denken de mensen dat een oud konijn moeilijk plaatsbaar is weten ze hier dat juist oude konijnen best snel een weer een meisje vinden en een lief baasje..het zou toch ook zielig zijn als ik misschien wel 12 of 13 jaar kan worden ik nog 3 jaar alleen moet blijven wonen...
Nee dat zou echt niet top zijn...dus ben ik best blij dat ik weer een kans krijg om weer een lief meisje te vinden, dus dames opstellen in rijen van 2 want ik ben natuurlijk wel een super knappe vent..

Ik zoek natuurlijk niet z'n jonge konijnenpuber maar gewoon een dame op leeftijd een jaar of 7/8 is geen probleem hoor en ouder mag altijd het gaat mij toch om de geur en het karakter..ik heb trouwens een gouden karakter..

Heb jij nou lekker de ruimte, want ik ben ruimte gewend wel hebben ze besloten dat ik binnen moet gaan wonen maar ook dan telt dat ik best ruimte nodig heb, heb jij die  maak dan vast een afspraak voor een konijnen date zodat ik snel weer een lief meisje en baasje vind.. 
Voor meer info kun je contact opnemen met www.knijnenko.nl in Bavel...

Babs

Laat ik maar beginnen met duidelijkheid want ze hebben mij Babs genoemd waarschijnlijk in de veronderstelling dat ik een voedster was maar ik ben toch echt een gecastreerde ram...


Ik ben dus een ram en ik ben een albino hangoor van ruim 5 jaar, en dit jaar wordt ik dus 6, ik ben een erg lieve vent ik kom graag bij je kijken want ik ben een nieuwsgierig ventje..


Nu is het vaak zo dat mensen konijnen met rode ogen eng vinden en daardoor zitten we vaak lang in de opvang..
Ik hoop dat nu ik onder de aandacht kom op de senioren site dat er mensen zijn bij wie het niet uitmaakt wat voor een kleur ogen ik heb en dat ze gewoon gaan voor mijn prachtige uitstraling en mijn gouden karakter..
Ik heb ook nooit eerder samen gewoond en ik hoop dat er een lieve voedster is die mij aan de poot meeneemt en mij het gelukkigste konijn van de wereld maakt..het lijkt mij super tof een vriendin te hebben..


Heb jij nou ook nog lekker de ruimte pak dan snel je vervoersmandje op en kom naar www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk.

Muis

Ik ben een gesteriliseerde voedster van 7 en ik ben ook al geënt tegen de 3 dodelijke ziektes...ik ben heel mooi grijs zo grijs als een Muis...nu snap je gelijk waar ik mijn naam aan te danken heb..


Ik ben helemaal klaar om op date te gaan, maar ik moet echt wel voor je vallen hoor want ik heb graag de controle over alles en iedereen..
Daarom staan mijn bontlaarsje klaar om aan te schieten als je komt,  maar als je lekker ruikt en een gouden karakter heb dan ga ik graag met je mee naar je huis waar een hele grote ruimte is..


Ik ben namelijk actief en heb echt de ruimte nodig, denk jij nou mijn ventje heeft dat allemaal kom dan naar www.opvangkaatjekeutel.nl

Update

Vanaf Juli hebben weer veel oudere konijnen een maatje en een baasje gevonden, Vlekje, Tirtza, Rhiana, pluis, Peentje, Bon en Juul, Joop, Annemarie, Knaag en Meta, Knoetschi, Parker, Jasmijn, Freya, Snuffie. Sientje, Samara, Panter, Vlekje en zijn maatje, Willow, Sally, Pluk, Chana Plientje en langzitter Witje..
Super fijn om te zien dat er zoveel oudjes weer een baasje en een maatje hebben gevonden...veel geluk lieverds en op naar een mooie tijd bij jullie baasjes...
Hier bij een foto van Sammy onze lieve oude dame die steeds z'n pech had heeft nu haar perfecte maatje gevonden..ik hoop dat Sammie en Flappy nog heel lang samen happy zijn bij hun baasjes..

Jenny en Tommy

Wij zijn nu echt boos hoor, en super verdrietig zijn we ook, we zitten al anderhalf jaar in de opvang en weet je waarom, omdat we een bewerkelijke vacht hebben...er is toch ergens wel een baasje die het leuk vind om ons te adopteren..
Het wordt nu echt tijd dat we een eigen baasje gaan krijgen en daarom mogen we nu boven aan de pagina staan en gaan we vet duimen dat we nu eindelijk eens een baasje krijgen...
Wij zijn een super lief koppel Teddy's van 6 jaar, het is echt nodig dat wij wat meer onder de aandacht komen want weet je we zitten al heeeeeel lang in de opvang maar er heeft nog niemand echt goed gekeken naar ons.


Ze kijken wil hoor en ohhh wat schattig horen we steeds maar ja die vacht he !!!
Het klopt dat onze vacht verzorging nodig heeft maar weet je hoe gezellig het is om ons te verzorgen, op de foto hebben we een langharige coupe maar al je ons een lekkere korte boblijn knipt is het een stuk minder werk..en voor ons ook lekker dan zien we jullie ook goed..


Weet je hebben jullie Kaatje wel eens gezien, die heeft net zulk haar als dat wij hebben, die houdt van lang haar vandaar dat het in de opvang wat lang blijft..
Als je ons wekelijks borstelt en 1 x per maand knipt als je de korte bob wil houden dan blijf onze vacht mooi...in de opvang willen ze graag voordoen hoe je het moet doen...en er zitten door heel Nederland goede konijnenkappers die ons ook goed bij kunnen houden..


Doordat je ons moet borstelen kunnen we een goede band opbouwen want dat vinden wij heel fijn..en hoe leuk is het om z'n goede band met je konijnen te hebben..
Wij zijn door afstand in de opvang gekomen en bij Jenny zijn haar tanden getrokken, ze kan gewoon alles eten hoor alleen het groen graag in stukjes snijden, biks eet ze goed met haar kiesjes..


Wij zijn een ontzettend lief en mooi koppel en hopen nu echt dat ze via deze weg een baasje kunnen vinden die lekker met ons wil tutten...heb je een mooie ruime ren en kappersmateriaal wil je dan snel naar www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad komen, wij gaan heel graag met jou mee...