Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

Copyright ©Seniorkonijnen.nl

 

Arjen ( ik ben gereserveerd )

Ik ben een gecasteerd ventje van 8 jaar en voor de oplettende kijkers tja jullie zullen mij al eerder op de site gezien hebben want opnieuw is het noodlot toegeslagen en is mijn meisje best snel overleden en zit ik weer terug in de opvang.

Je snapt dat ik dubbel verdrietig ben en dat ik hoop dat ik nu een baasje tref die mij beloofd dat ik voor altijd bij haar mag blijven en mocht mijn 3de meisje overlijden ik wel naar de opvang ga maar dan om zelf een meisje uit te zoeken die mee mag naar mijn huis.

Dat is toch niet te veel gevraagd, ik ben een heel erg lief ventje en ik heb wel een teddy vacht en dat betekend dat ik wel geborsteld moet worden en af en toe graag een nieuwe coupe wil, dat laat ik ook prima toe hoor en ik vind dat een op een contact ook beste fijn want zo krijgen wij een goede band.

Heb jij nou buiten een lief meisje ook mooie huisvesting dan hoop ik dat je snel naar www.konijnenopvanghillegom.nl komt zodat ik snel weer een lief meisje en baasje ga krijgen, dus lief baasje stop je meisje snel in een vervoersmandje dan kruip ik straks op de terug weg lekker tegen haar aan..

Sushi

Ik ben een voedster en ik ben 7 jaar en ik ben een verlegen meisje ik kom best wel bij je kijken als je wat lekkers hebt hoor maar een aaitje vind ik best wel spannend en oppakken vind ik ook niet echt fijn maar dat is niet raar dat konijnen dat niet fijn vinden.

Ik ben in de opvang gekomen omdat door de verhuizing ik niet genoeg rumte zou krijgen en tja dat heb we natuurlijk wel nodig om mijn energie kwijt te raken en mij lange poten te strekken en natuurlijk om mijn mooie body in shape te houden.

Ik heb altijd buiten gewoond en daar voel ik mij ook goed bij en dat hoop ik nu ook weer te vinden maar natuurlijk niet alleen hoor wel met een lief maatje en het zou fijn zijn als hij een beetje tam is en mij bij de poot neemt en laat zien dat het leven niet zo spannend hoeft te zijn..

Ben jij nou mijn nieuwe baasje en geef je mij de tijd om te wennen aan alles en iedereen dan kom ik graag bij je wonen, ik woon nu bij www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk en ik hoop dat je snel deze kant op komt.

Pip

Ik ben een gesteriliseerde voedster en ik ben in maart jarig geweest en ben toen 5 jaar geworden en dan val nog niet echt onder de senioren maar je hangt er een beetje tegen aan en omdat er veel vraag is naar wat konijnen op leeftijd mag ik toch op de site en hoe leuk want ik kan dus best bij een wat jonger ventje maar ook bij een ouder als ze maar lekker ruiken en hun karakter past.?

Ik ben een leuke vrolijke voedster met hangoren, het na deel van die hangoren is dat je wat slechter kan horen en dat doe ik dus, daarom kan ik wat schrikkerig reageren, oppakken daar ben ik niet zo van net als de meeste konijnen trouwens.

Een aaitje vind ik prima hoor maar wel graag met de pootjes op de grond,ik ben in de opvang gekomen omdat ik al 2 x een maatje verloren ben en mijn baasjes kunnen mijn geen maatje meer geven en vandaar dat ik nou in de opvang ben en wacht ik met smart op een leuk maatje.

Ik heb altijd binnen gewoond in een ruime ren maar ik vind het ook prima om buiten te wonen als de ren maar lekker ruim is en een gedeelte overdekt is dan ben ik weer helemaal happy.

Denk jij dat jou ventje mij wel ziet zitten neem dan contact op met www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk ik hoop je snel te ontmoeten.

Stacey

Ik ben een voedster van 6 jaar en ik ben mijn lieve vriendje verloren en daar had ik heel erg fijn mee want weet je hij vond het prima dat ik de baas in onze relatie was en daarom hadden we het fijn samen.

Ik ben best een pittige dame je kent het wel eentje die de bontlaarsjes aan heeft en dus ook naar ventjes laat ik zien dat er niet met mij te spotten valt, maar zo als je leest heb ik wel een lief ventje gehad dus het is niet zo dat ik niet te koppelen ben hoor maar ik zoek gewoon het juiste ventje.

En ik weet zeker dat er ergens een ventje rond hipt in een mooie ruime ren die het prima vind dat ik de baas ben, en als jou baasje dat ook prima vind zou ik het tof vinden om bij jullie te komen wonen.

Ik ben niet geschikt om bij kinderen te wonen, wel als ze mij gewoon konijn laten zijn natuurlijk dus heb jij een maatje en lekker de ruimte en dat kan binnen maar ook buiten en zie jij het zitten met mij kom dan snel naar www.konijnenherberg.nl in Moergestel en dan via lonnekewagener@outlook.com want ik mis mijn lieve ventje heel erg.

Snoosy en Peen

Wij zijn een super tof koppel en ik, Peen ben de voedster en ik ben 6 jaar maar dat is een geschatte leeftijd omdat ik gewoon ergens op straat gezet ben, toen mijn eerste grote liefde overleed ben ik getrouwd met Snoozy en hij is al 10 jaar en we zijn zo verliefd op elkaar dat we nooit meer zonder elkaar willen.

Wij wonen binnen en dat is het probleem waarom we nu op de site staan, want wat ons baasje ook geprobeerd heeft het lukt maar niet om zindelijk te worden en laatst hebben we zo veel gesproeid toen ons baasje een weekend weg was dat ze de hele muur moest schilderen..

Wij zijn beide geholpen dus dat is het niet en ons baasje heeft  echt van alles geprobeerd maar ze heeft geen buiten ruimte en daarom moeten we op zoek naar een nieuw plek en nieuw baasje.

Ik heb wat last van sore hocks maar op het moment heb ik daar geen last van dus ik moet ook wel een plekje hebben waar de ondergrond zacht van is, over tegels zou je bv dik zeil kunnen leggen en verder is gras, zand en hout ook een optie en veel stro op de bodem kan natuurlijk ook.

Wij zijn beide geen drukke konijnen  gewoon lekker relexd en vooral mijn ventje Snoozy is gek van een aaitje daar komt hij ook hard voor aangerend, en heb je een snoep kom ik zeker ook bij je hoor maar zo maar een aai halen dat doe ik niet. Je kunt ons wel makkelijk oppakken maar fijn vinden wij dat niet echt.

We hopen echt dat we snel een mooie buiten ruimte vinden want het is niet zo leuk dat we ons baasjes huis onder plassen.

Mocht je voor ons een mooie ruime ren want ruimte zijn we gewend stuur dan een mail met een foto van je ruimte naar vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij voor het contact met ons baasje. Wij wonen in de regio Rotterdam Zuid.

 

Zorro en Zoe

Wij zijn een koppel van 5 jaar en eigenlijk hoor je dan nog niet op de senioren site want daar mag je op als je 6 bent, maar de opvang zit best vol en wij zitten al een tijdje in de opvang en vandaar dat we er toch op mogen. 

Ik, zorro ben het wit met zwarte konijn en ik ben het ventje in onze relatie en mijn knappe Zoe speelt graag de baas en ik vind dat prima hoor het maakt mij niet uit, wij zijn super gek op elklaar en knuffelen heel veel samen.

Zoe mag niet zo veel snoepen en niet zo veel groenten en fruit want dan krijgt ze plakpoep en daar komen die nare vliegen op af en die wil je echt niet in je buurt hebben.

Wij wonen graag buiten want daar zijn wij het gelukkigst, natuurlijk wel met lekker veel ruimte want wij zijn nog lekker actief en we gaan samen veel op onderzoek uit.

Ben jij op zoek naar een leuk en gezellig koppel zoek dan niet verder maar kom dan snel naar www.opvangpruttel.nl in Poortugaal regio Rotterdam. 

Mr&Mw Knein

Wij zijn een zeer verliefd koppel en zijn een jaar of 7/8  geleden getrouwd dat kun je zien aan onze naam ik, het bruine knappe konijn ben de man des huize en ben gecastreerd mijn knappe meisje is gesteriliseerd dus hier komen nooit geen baby's.

Ik ben een beetje een verlegen ventje dat is altijd zo geweest, mijn lieve meisje is een stuk minder verlegen en dat is fijn hoor want helaas heeft ze wat getobd met haar gebit er zaten haakjes op haar kiesjes maar dat is nu weg maar altijd iets om in de gaten te houden en gelukkig is zij dan iets makkelijker tijdens de behandeling dan dat ik zou zijn.

Verder heeft ze ook een wat dikke wam maar ja dat hebben wel meer voedsters, ook kan ze wat gevoelig zijn in haar darmen dus vooral veel hooi voor haar kiezen en poepjes en goede biks is belangrijk.

Ik ben een sterk ventje want ik ben gelukkig nooit ziek geweest en dat was ik van plan zo te houden.

We zijn super in love op elkaar maar voor mensen zijn wij niet de leuke pluizige knuffel konijnen, als je die zoekt dan moet je naar de speelgoedwinkel want die worden daar verkocht.

Wij wonen vanaf 10 mei in Ouddorp en tot die tijd nog in Sommeldijk, dus heb je interesse in ons neem dan contact op met vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij voor contact met mijn baasje.

Foto's Herplaatsers

 

 

Mo en Saar
 
Jip en Janneke
Guus Truus Snuffie


Moony

Knofje

Diesel

Jelke

 

 

Pieter en Selma

Brambles

Roos met haar nieuwe vriendje Toto Jamie Bartimeusa
Jet Pritti Masi
Sabrina Willem Kees
StampertjePiet en Sjaan NaviPunky LunaKoos
Bruintje Woesel Vuur en Vlam
Mara  Poes en Broer
Freddy en Lilly Joep Karel
Jonny Tommy en Jerry
Ruby
Kuro
Bato en Guusje
Coos
Flynn Frits Pippe

Bonkie

 

Wilma Midas
Jacky en Nelson Bunny Patric en Aida
Tess Rosie Zoe
Lola en Knien Nijntje Levi
Wilson Pancake Goofy
Wemeltje en Yentel Stevie Mama
Babs Elvis Koos en Sara
Ko Pipa Saartje

Puk

Skipper

Gijs
Peter Bina Jopie en Maya
Freya Bo Rinus
Tonto MUIS hAPPY
dIBBIS Sjaan Noa
Hagrid Nugget Pink
Happy Mini Daniel
Mojo Tuttie Tedje
Knuffie Snoeppie Dropje
TOOS EN rOC oTJE Ben
David Donnie Rebel
Lizzie Ties Donnie
BLACKY Yesser en Yentel Klein konijn
Piplala, Pluk en Vosje Fred Stieve
Moortje Pieere Donka
Floortje Sjors Bommel
Benjie Roosje Floor
Bugs Cherry Woody
Lenny Piet en Juul Flubby
Caatje Daliah cees
Bumper en Stitch Jan enbnSasha Stony
Rocky Abegail en Vos Mees en Moemoe
Kees Dusy Ernie
Slinky en Slade Candy Saartje
Snoopy Alex Pluis
Puk Melow Harry
Pucky en Nijno Donny Roy
Layla Rocky Bayli
Bugs Vera Fleur
Blitz Bruno en Toby Zwabber
Rosalie Bryn Jip
Monroe en Maru Doortje Charlie
Valentina Lieve Mees
Julia Bugs Pluis en Coco
Nijn cookie Babs
Witje Bobbie Puck
Pippie Loulou Wilma
jODOKUS Fleur Weggis
Dorien Castor Puk
Napolion Viadoor Flavy
PPeterPetereter Yaya
Flappie
Josina Jazz Nijnert
Snorro en Sammie Mister Jones Anjer
Ziggie en Maya Philip Ruby en Ralpf
Peanut
Vlekje Ukkie en Luna
Dasy
Zeus
Dino Rikkert Pitty
Ellie Teun Maggy
Lot Frika Winnie
Billy Joe Jet Sid
dolf James Loki
Edna Nunu Just
Bobo Bolleke Frea
Ming Alice en Deejay Marietje
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Samenwerkende Opvangen

www.knijnenko.nl  in Bavel Noord-Brabant
www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad Flevoland
www.konijnenparadijs.com De Blesse Friesland grens Overijssel
www.konijnenopvangmaaike.nl Beuningen Overijssel
www.huizepluis.nl Bennekom Gelderland
www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk Gelderland
www.knabbelhuis.nl Deurne Noord-Brabant
www.opvangfranky.nl Eindhoven Noord-Brabant
www.konijnenopvanghazel.nl Schaik Noord-Brabant
www.konijnenherberg.nl Moergestel Noord-Brabant
www.stichtingbedenk.nl  Haarlem Noord-Holland
www.flappus.nl Zwolle Overijssel
www.konijnenopvangdesnuffelaar.nl Vianen Utrecht
ww.konijnenopvanghillegom.nl Hillegom Zuid-Holland
www.muffinskonijnenopvang.nl Den Haag Zuid-Holland
www.dierenbeschermingknaaghof.nl Rijswijk Zuid-Holland
www.opvangpruttel.nl Poortugaal Zuid-Holland
www.animalhome.nl Zoetermeer Zuid-Holland
www.konijnenopvanghetwarmeholletje.nl Zuid-Holland
www.stichtingtruecolors.nl Waddinxveen Zuid-Holland
www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/dierenopvang/asieldieren IJmuiden Noord-Holland
https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor Ridderkerk Zuid-Holland
www.knaagdierenopvangsnuitje.nl Wittewierum Gronigen
www.konijnenopvangjoy.nl Kolham Groningen
www.dierenzorgeemland.nl Soest
www.opvangpluisenco.nl Dinteloord