Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

 

Foto's Herplaatsers

Deze lieverds hebben allemaal een baasje en een maatje gevonden vanaf 01 januari 2021.

 

Mo en Saar
 
Jip en Janneke
Guus Truus Snuffie


Moony

Knofje

Diesel

Jelke

 

 

Pieter en Selma

Brambles

Roos met haar nieuwe vriendje Toto Jamie Bartimeusa
Jet Pritti Masi
Sabrina Willem Kees
StampertjePiet en Sjaan NaviPunky LunaKoos
Bruintje Woesel Vuur en Vlam
Mara  Poes en Broer
Freddy en Lilly Joep Karel
Jonny Tommy en Jerry
Ruby
Kuro
Bato en Guusje
Coos
Flynn Frits Pippe

Bonkie

 

Wilma Midas
Jacky en Nelson Bunny Patric en Aida
Tess Rosie Zoe
Lola en Knien Nijntje Levi
Wilson Pancake Goofy
Wemeltje en Yentel Stevie Mama
Babs Elvis Koos en Sara
Ko Pipa Saartje

Puk

Skipper

 

 

Samenwerkende Opvangen

www.knijnenko.nl  in Bavel Noord-Brabant
www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad Flevoland
www.konijnenparadijs.com De Blesse Friesland grens Overijssel
www.konijnenopvangmaaike.nl Beuningen Overijssel
www.huizepluis.nl Bennekom Gelderland
www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk Gelderland
www.knabbelhuis.nl Deurne Noord-Brabant
www.opvangfranky.nl Eindhoven Noord-Brabant
www.konijnenopvanghazel.nl Schaik Noord-Brabant
www.konijnenherberg.nl Moergestel Noord-Brabant
www.stichtingbedenk.nl  Haarlem Noord-Holland
www.flappus.nl Zwolle Overijssel
www.konijnenopvangdesnuffelaar.nl Vianen Utrecht
ww.konijnenopvanghillegom.nl Hillegom Zuid-Holland
www.muffinskonijnenopvang.nl Den Haag Zuid-Holland
www.dierenbeschermingknaaghof.nl Rijswijk Zuid-Holland
www.opvangpruttel.nl Poortugaal Zuid-Holland
www.animalhome.nl Zoetermeer Zuid-Holland
www.konijnenopvanghetwarmeholletje.nl Zuid-Holland
www.stichtingtruecolors.nl Waddinxveen Zuid-Holland
www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/dierenopvang/asieldieren IJmuiden Noord-Holland
https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor Ridderkerk Zuid-Holland
www.knaagdierenopvangsnuitje.nl Wittewierum Gronigen
www.konijnenopvangjoy.nl Kolham Groningen

Freya

Ik ben een jonge dame van 7 jaar en ik ben op zoek naar een lover, geen loverboy hoor maar gewoon een lief ventje en een baasje waar ik voor altijd mag blijven wonen
Want ik ben voor de 2de keer naar de opvang gebracht en daar wordt je niet blij van zal ik je zeggen, en echt aan mij heeft het niet gelegen hoor maar mijn laatste ventje is helaas dood gegaan..


Ik ben geen sloom meiske hoor er zit pit genoeg in verder ben ik gewoon lief op dit moment heb ik een beetje raar gedrag en dat is dat ik veel aan mijn pootjes lik, daardoor heb ik wat kale pootjes maar het ziet er nu rustiger uit...het zou verveling of stres kunnen zijn daarom zou het fijn zijn als ik een vriendje en een nieuw huis met een lief baasje zou kunnen krijgen...


Heb je nou lekker de ruimte en een lief ventje neem dan contact op met www.konijnenopvangmaaike.nl in Beuningen (Overijssel)

Yasser en Yentl

Wij zijn echt twee senioren wij zijn geboren in 2012, dus zijn nu 9 jaar, maar we zijn geen sloom stel hoor..we zijn in de opvang gekomen omdat onze baasje gingen verhuizen en wij veel ruimte gewend zijn en daardoor helaas niet mee konden..


Wij zijn 2 kijk konijnen zo als dat zo mooi heet, wij gaan graag onze eigen gang..Yasser is de man in huis en hij heeft een wat langere vacht en heeft ook onderhoud nodig, maar dat vind hij geen probleem hoor dat laat hij prima toe, en een aai vind hij ook prima en als hij er genoeg van heeft gaat hij weg..


Ik ,Yentl ben een stukkie pittiger en ben echt niet van het aaien ik kan zelfs brommen als je het toch blijft proberen, ik ga veel liever op avontuur..Yasser niet zo die blijft liever een beetje doezelen op zijn favoriete plekje, maar soms komt hij mij wel zoeken en gaan we samen op avontuur..omdat Yasser een langere vacht heeft zoeken we een grote ruime ren die overdekt is zodat hij niet te nat van de regen wordt..we kunnen ook binnen maar we moeten echt veel ruimte hebben..


Maakt het jou niet uit dat we ouder zijn en ben je voor ons gevallen en heb je echt veel ruimte neem dan contact op met knaaghof@dierenbescherming.nl  dan krijg je een automatische mail, krijg je die niet dan is er iets niet goed gegaan en kun het beste even contact opnemen met 0888113400

Muis

Ik ben een gesteriliseerde voedster van 7 en ik ben ook al geënt tegen de 3 dodelijke ziektes...ik ben heel mooi grijs zo grijs als een Muis...nu snap je gelijk waar ik mijn naam aan te danken heb..


Ik ben helemaal klaar om op date te gaan, maar ik moet echt wel voor je vallen hoor want ik heb graag de controle over alles en iedereen..
Daarom staan mijn bontlaarsje klaar om aan te schieten als je komt,  maar als je lekker ruikt en een gouden karakter heb dan ga ik graag met je mee naar je huis waar een hele grote ruimte is..


Ik ben namelijk actief en heb echt de ruimte nodig, denk jij nou mijn ventje heeft dat allemaal kom dan naar www.opvangkaatjekeutel.nl

Update

Vanaf Juli hebben weer veel oudere konijnen een maatje en een baasje gevonden, Vlekje, Tirtza, Rhiana, pluis, Peentje, Bon en Juul, Joop, Annemarie, Knaag en Meta, Knoetschi, Parker, Jasmijn, Freya, Snuffie. Sientje, Samara, Panter, Vlekje en zijn maatje, Willow, Sally, Pluk, Chana Plientje en langzitter Witje..
Super fijn om te zien dat er zoveel oudjes weer een baasje en een maatje hebben gevonden...veel geluk lieverds en op naar een mooie tijd bij jullie baasjes...
Hier bij een foto van Sammy onze lieve oude dame die steeds z'n pech had heeft nu haar perfecte maatje gevonden..ik hoop dat Sammie en Flappy nog heel lang samen happy zijn bij hun baasjes..