Skip to content

Onze bemiddeling op een rij:

Na jaren lang bij de opvang www.bunnybin.nl gewerkt te hebben en vele konijnen te hebben herplaatst merkte ik dat er na het stoppen van Bunnybin als opvang  (de site is nog actief voor goede info en ook voor vragen die ook beantwoord worden) werd het probleem van oudere konijnen zichtbaar..
Er kwamen veel vragen binnen over oudere konijnen en merkte ik dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels heb ik al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.

Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Soms zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie wat de leeftijd ook is... Dit kan ik goed begrijpen, vandaar ook dat ik met dit initiatief gestart ben..inmiddels hebben er al heel veel oudjes een prima nieuw baasje en maatje gevonden... 

Maar ook staan er oudere konijnen op die in de opvangen zitten te wachten op een nieuw maatje

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 5/6/7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 3/4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: info@seniorkonijnen.nl met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn; 
• ram/voedster; 
• binnen/buiten wonend; 
• wanneer voor het laatst geënt; 
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden; 
• karakterbeschrijving; 
• volledige adresgegevens. 

Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee waar zo min mogelijk omgeving op staat zodat het konijn duidelijk zichtbaar is, dus ook zonder gaas ervoor.
Ik zal dan bemiddelen tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje.

Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang waar de link van de opvang bij het konijn van de foto staatopnemen. 
 
Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt op de site een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: info@seniorkonijnen.nl

Het spreekt voor zich dat ik graag een mail ontvang over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze senioren site plaatsen. In ieder geval is het belangrijk om door te geven  wanneer en waar je konijn herplaatst is,zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie, waarmee we senioren mee kunnen helpen, is zeer welkom.
Indien U een donatie wil doen, neem dan a.u.b. contact met ons op via:
info@seniorkonijnen.nl.

Copyright ©Seniorkonijnen.nl

 

Smooth

Ik ben een gecastreerd ventje van 5 jaar en eigenlijk ben je dan nog niet echt een senior maar omdat de dames ineens na een lang te kort aan oudere dames te zijn geweest, zijn wij als ventjes op leeftijd ineens in de minderheid en daarom sta ik er net als Easy vast op.

Want het voordeel van 5 jaar is dat we zo wel bij een jongere ald oudere voedster geplaatst kunnen worden en hoe tof is dat 2x zoveel kans op snel een eigen baasje en meisje.

Ik heb een prachtige zwart glanzende vacht met een paar leuke witte sokjes en een wit puntje op mijn neus,ook heb ik een klein plekje op mijn neus en dat komt dat ik bij een andere ram gezeten heb en dat is niet de juiste cominatie en heeft de andere ram nu een hazenlipje aan onze ruzie over gehouden.

Ik ben verder een lief en niet te druk ventje en ik zoek nu een lekker ruikend meisje die lekker de ruimte heeft.

Heb jij die kom dan maar snel naar www.flappus.nl in Zwolle want daar wacht ik met smart op jou.

 

Mr&Mw Knein

Wij zijn een zeer verliefd koppel en zijn een jaar of 7/8  geleden getrouwd dat kun je zien aan onze naam ik, het bruine knappe konijn ben de man des huize en ben gecastreerd mijn knappe meisje is gesteriliseerd dus hier komen nooit geen baby's.

Ik ben een beetje een verlegen ventje dat is altijd zo geweest, mijn lieve meisje is een stuk minder verlegen en dat is fijn hoor want helaas heeft ze wat getobd met haar gebit er zaten haakjes op haar kiesjes maar dat is nu weg maar altijd iets om in de gaten te houden en gelukkig is zij dan iets makkelijker tijdens de behandeling dan dat ik zou zijn.

Verder heeft ze ook een wat dikke wam maar ja dat hebben wel meer voedsters, ook kan ze wat gevoelig zijn in haar darmen dus vooral veel hooi voor haar kiezen en poepjes en goede biks is belangrijk.

Ik ben een sterk ventje want ik ben gelukkig nooit ziek geweest en dat was ik van plan zo te houden.

We zijn super in love op elkaar maar voor mensen zijn wij niet de leuke pluizige knuffel konijnen, als je die zoekt dan moet je naar de speelgoedwinkel want die worden daar verkocht.

Wij wonen vanaf 10 mei in Ouddorp en tot die tijd nog in Sommeldijk, dus heb je interesse in ons neem dan contact op met vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij voor contact met mijn baasje.

Tanja

Ik ben een gesteriliseerde voedster van rond de 5.5 jaar en ik ben een teddy ik ben een echt buiten konijn ik hou van lekker vies worden en ik ben ook een beetje een kat uit de boom kijken konijn.

Dat wil niet zeggen dat ik niet naar je toe kom hoor nee hoor ik heb gewoon even de tijd nodig om te wennen, ik ben op zoek naar een gezellig ventje die een mooie liefst overdekte ren heeft zodat mijn vacht niet nat wordt want dan krijg ik snel klitten.

Of je moet mij dan na iedere regenbui weer in model borstelen dat vind ik ook geen probleem hoor.

Verder heb ik eigenlijk niet zo heel veel wensen en hoop ik dat ik snel een lief baasje met vriendje ga krijgen want daar ben ik wel aan toe.

Ik ben net een paar dagen geleden gesteriliseerd en ben al heel goed opgeknapt maar ik ben begin mij klaar voor een gouden mandje.

Ik woon bij www.konijnenopvangmaaike.nl in Beuningen ( Overijssel )en ik hoop jou en je ventje daar snel te mogen ontmoeten.

Mr Grey ( roepnaam Gijs )

Ik ben prachtige vlaam en ik ben zeker 5 jaar maar precies weten ze het niet omdat ik al volwassen was toen ik bij mijn huidige baasje ging wonen, ik weeg zo ongeveer 6.5 kilo dus ik ben een flinke vent.

Mijn lieve Paula is overleden en mijn baasje heeft de moeilijke beslissing genomen om voor mij een ander baasje te zoeken, en daarom sta ik nu dus op de senioren site in de hoop snel een lieve vriendin te vinden.

Ik was in mijn vorige koppeling best pittig naar de voedster en dat koste mij veel energie dus ik ben niet van plan mij zo druk te maken hoor, ik krijg dan ook wel op mijn oude dag een iets wat slappe achterhand maar ik heb daar niet echt last van.

Ik ben lekker de ruimte gewend en die zoek ik ook weer, buiten dat hoeft mijn meisje niet net zo groot te zijn hoor een maatje kleiner maakt mij niet uit als ze maar lekker ruikt

Ik ben best eenzaam maar gelukkig eet ik goed en gooi er ook nog wel een binkie uit en ik ben verder een rustig en heel lief konijn en ik ben ook nooit ziek geweest.

Heb jij nou een super mooie ruimte met een meisje en mag ik bij jou blijven wonen de rest van mijn konijnen leven, stuur dan een foto van je ruimte naar vjanssen@upcmail.nl dan zorgt zij dat je in contact komt met mijn baasje.

Ik woon in Oosterbeek en mijn baasje is bereid om mij weg te brengen voor een gouden mandje, ik hoop dat je snel mailt.

Frenkie en witje

Ik, Frenkie ben een gecastreerd ventje en ik ben 8 jaar oud, mijn lieve meisje is net zo oud en wij zijn samen op zoek naar een nieuw baasje want de onze wilde stoppen met konijnen en nu zitten we met ons goede gedrag in de opvang en daar zijn we best verdrietig en teleurgesteld om.

Wij zijn echt kijk konijnen en gaan graag onze eigen gang, dat wil niet zeggen dat we niet bij je komen kijken hoor maar we zijn gewoon niet zo geschikt voor kleine kinderen, we vinden ze gewoon te druk maar kom je met wat lekkers dan komen we zeker bij je kijken.

Eigelijk zijn we een beetje te zwaar geworden maar met gezonde voeding en vooral niet te veel dan komt het wel weer goed met ons gewicht.

Zeker ook als we lekker de ruimte krijgen en lekker rond kunnen sjezen, want ook al zijn we al 8 jaar we zijn niet van plan om naar de regenboog te gaan hoor want we kunnen zeker nog een paar jaar mee, soms kunnen we wel 13/14 jaar worden dus we hebben nog een mooietijd voor de boeg..

Kan dat bij jou kom dan naar www.flappus.nl in Zwolle want daar wachten wij met smart op jou..

Kevin

Ik ben een gecastreerde ram van 5.5 jaar jong dus een beetje een jonge senior nog ik ben een leuke gezellig vent en ik kom graag bij je kijken vooral als je lekkere dingen bij je hebt.

Ik heb toch een prachtige mooie kleur vacht en die zie je niet vaak, hierdoor ben ik een mooie verschijning al zeg ik het zelf.

Nu ben ik best een beetje stevig dus een beetje minder lekkers zou niet verkeerd zijn, maar ik denk dat als ik een meisje in mijn nieuwe ren krijg die wel voor genoeg beweging gaat zorgen.

Mijn grote liefde is overleden en daardoor kijk ik wat verdrietig op de foto want ik mis haar best heel erg, en omdat mijn baasjes wilde stoppen met het houden van konijnen en daarom ben ik nu in de opvang en hoop ik snel weer een lief meisje te vinden.

Ik ben nu op zoek naar een lief vrolijk meisje die een baasje heeft met een mooie grote ren zodat ik weer een beetje meer beweging en zin in het goede konijnen leven ga krijgen..

Heb jij nou die mooie ren en een lief eenzaam meisje kom je dan snel naar www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk dan kom ik heel graag bij jullie wonen.

Snuffie ( ik ga 26 mei op date )

Ik ben een gecastreerd ventje en ik ben op 11 januari 10 jaar geworden en dat is al best een hoge leeftijd maar daar merk je bij mij nog niet veel van hoor..

Ik ben helaas vorig jaar mijn grote liefde verloren en daar ben ik super verdrietig over en helaas willen mijn baasjes stoppen met het houden van konijnen en daarom sta ik nu op de senioren site want alleen blijven is ook voor een konijn van 10 jaar geen optie.

Ik ben een vrolijk en lief ventje, op de foto kun je niet echt goed zien hoe mooi mijn vacht is maar ik ben een black and tan konijn en die zijn echt super mooi en dat betekend dat ik als je mij live ziet ik super knap ben.

Ik zou het zo top vinden om snel een lief meisje die net als ik haar maatje verloren is en ook eenzaam is, ik kan ook gerust bij een jonger meisje hoor natuurlijk niet een die heel jong is want ik wil echt de oude fiets niet zijn waar ze iets op moeten leren hoor..

Nee maar gewoon een meisje die een jaar of 6 of ouder is is geen probleem want uiteindelijk kiezen we elkaar op geur en karakter en is leeftijd het minst belangrijk en heb jij dan ook nog lekker de ruimte dan hoop ik dat jij jou oudere meisje en mij nog een mooie tijd met haar gun en neem je dan snel contact op met vjanssen@upcmail.nl  en stuur dan gelijk wat foto's van je ruimte mee want ik wil echt niet langer alleen blijven.

Ik woon in Empel.

Tikki en Ventje ( binnen konijnen )

Ik, Ventje stond al met mijn mooie snuit op de senioren site en voor de mensen die mijn verhaal niet gelezen hebben ik kwam met spoed binnen omdat mijn baasje overleden was.

Helaas was er bijna geen info over mij maar in de opvang bleek al snel dat ik niet de jongste meer was en dat ik ook best wat kiesjes mis maar daar heb ik verder met eten geen last van hoor ik eet alles prima op.

Ik zat al best lang alleen in de opvang omdat er niemand voor mij langs kwam en ze hier goed in de gaten hadden dat ik echt niet blij was hebben ze mijn een vriendinnetje gegeven.

Nou ik wist niet wat mij overkwam zeg, ik had nog nooit van mijn leven een ander konijn gezien en daar in eens was deze heerlijk ruikende zwarte schone dame, nou ik viel als een blok voor haar en zij gelukkig voor mij.

Tikkie heet ze en zij is 6 jaar en zat ook al best lang verdrietig te wezen in de opvang omdat ze zwart en wat meer haartje heeft dan gemiddeld en er af en toe een borstel door heen moet, maar ze is zo lief dat het dom is van mensen om haar zo maar voorbij te lopen.

Ik ben er wel super blij mee hoor want nu woont ze bij mij en zijn we in love en hebben ze ons beloofd voor altijd bij elkaar te mogen blijven.

Wij zijn wel binnen konijnen ,maar in als het heel lekker weer is vinden we het buiten vast ook leuk dus nu hopen wij saampjes een nieuw baasje te vinden want wij zijn gewoon een super leuk koppel om te hebben...ben je voor ons gevallen neem dan snel contact op met www.knijnenko.nl in Bavel want nu willen we toch wel heel graag naar een lief baasje. 

Foto's Herplaatsers

 

 

Mo en Saar
 
Jip en Janneke
Guus Truus Snuffie


Moony

Knofje

Diesel

Jelke

 

 

Pieter en Selma

Brambles

Roos met haar nieuwe vriendje Toto Jamie Bartimeusa
Jet Pritti Masi
Sabrina Willem Kees
StampertjePiet en Sjaan NaviPunky LunaKoos
Bruintje Woesel Vuur en Vlam
Mara  Poes en Broer
Freddy en Lilly Joep Karel
Jonny Tommy en Jerry
Ruby
Kuro
Bato en Guusje
Coos
Flynn Frits Pippe

Bonkie

 

Wilma Midas
Jacky en Nelson Bunny Patric en Aida
Tess Rosie Zoe
Lola en Knien Nijntje Levi
Wilson Pancake Goofy
Wemeltje en Yentel Stevie Mama
Babs Elvis Koos en Sara
Ko Pipa Saartje

Puk

Skipper

Gijs
Peter Bina Jopie en Maya
Freya Bo Rinus
Tonto MUIS hAPPY
dIBBIS Sjaan Noa
Hagrid Nugget Pink
Happy Mini Daniel
Mojo Tuttie Tedje
Knuffie Snoeppie Dropje
TOOS EN rOC oTJE Ben
David Donnie Rebel
Lizzie Ties Donnie
BLACKY Yesser en Yentel Klein konijn
Piplala, Pluk en Vosje Fred Stieve
Moortje Pieere Donka
Floortje Sjors Bommel
Benjie Roosje Floor
Bugs Cherry Woody
Lenny Piet en Juul Flubby
Caatje Daliah cees
Bumper en Stitch Jan enbnSasha Stony
Rocky Abegail en Vos Mees en Moemoe
Kees Dusy Ernie
Slinky en Slade Candy Saartje
Snoopy Alex Pluis
Puk Melow Harry
Pucky en Nijno Donny Roy
Layla Rocky Bayli
Bugs Vera Fleur
Blitz Bruno en Toby Zwabber
Rosalie Bryn Jip
Monroe en Maru Doortje Charlie
Valentina Lieve Mees
Julia Bugs Pluis en Coco
Nijn cookie Babs
Witje Bobbie Puck
Pippie Loulou Wilma
jODOKUS Fleur Weggis
Dorien Castor Puk
Napolion Viadoor Flavy
PPeterPetereter Yaya
Flappie
Josina Jazz Nijnert
Snorro en Sammie Mister Jones Anjer
Ziggie en Maya Philip Ruby en Ralpf
Peanut
Vlekje Ukkie en Luna
Dasy
Zeus
Dino Rikkert Pitty
Ellie Teun Maggy
Lot Frika Winnie
Billy Joe Jet Sid
dolf James Loki
Edna Nunu Just
Bobo Bolleke Frea
Ming Alice en Deejay Marietje
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Samenwerkende Opvangen

www.knijnenko.nl  in Bavel Noord-Brabant
www.opvangkaatjekeutel.nl in Lelystad Flevoland
www.konijnenparadijs.com De Blesse Friesland grens Overijssel
www.konijnenopvangmaaike.nl Beuningen Overijssel
www.huizepluis.nl Bennekom Gelderland
www.konijnenopvangspijk.nl in Spijk Gelderland
www.knabbelhuis.nl Deurne Noord-Brabant
www.opvangfranky.nl Eindhoven Noord-Brabant
www.konijnenopvanghazel.nl Schaik Noord-Brabant
www.konijnenherberg.nl Moergestel Noord-Brabant
www.stichtingbedenk.nl  Haarlem Noord-Holland
www.flappus.nl Zwolle Overijssel
www.konijnenopvangdesnuffelaar.nl Vianen Utrecht
ww.konijnenopvanghillegom.nl Hillegom Zuid-Holland
www.muffinskonijnenopvang.nl Den Haag Zuid-Holland
www.dierenbeschermingknaaghof.nl Rijswijk Zuid-Holland
www.opvangpruttel.nl Poortugaal Zuid-Holland
www.animalhome.nl Zoetermeer Zuid-Holland
www.konijnenopvanghetwarmeholletje.nl Zuid-Holland
www.stichtingtruecolors.nl Waddinxveen Zuid-Holland
www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagdierencentrum/dierenopvang/asieldieren IJmuiden Noord-Holland
https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/knaagspoor Ridderkerk Zuid-Holland
www.knaagdierenopvangsnuitje.nl Wittewierum Gronigen
www.konijnenopvangjoy.nl Kolham Groningen
www.dierenzorgeemland.nl Soest
www.opvangpluisenco.nl Dinteloord